понедељак, 4. јануар 2010.

Planovi rada javnih preduzeća

Planom rada za ovu godinu, smederevska Direkcija za izgradnju grada, posle rekonstrukcije Ulice Kralja Petra I, planira rekonstrukciju brojnih saobraćajnica. Najznačajnije ulice, čija je rekonstrucija  u planu su: 17. oktobra, Narodnog fronta i Balkanska. Takodje je u planu i rekonstrukcija puta u Industrijskoj zoni.

Planom Komunalca za 2010. godinu, nije predvidjena nabavka novih vozila. Najvažnije strateške stvari za čitav grad su rešenje problema gradskog smetlišta i centralnog gradskog groblja, izjavila je za Radio Smederevo, direktor Komunalca, Julija Stojadinović.

Smederevski Vodovod će osim izgradnje tri nova bunara,  u ovoj godini početi realizaciju projekta vodosnabdevanja moravskih sela, što je projekat kojim će konkuristi za drugu fazu kreditne linije koju obezbedjuje evropska KFW banka.

Javno stambeno preduzeće u 2010. godini planira konverziju dve kotlarnice sa mazuta na gas, kod Duda i kod Beogradske banke. Strateški projekat za ovo preduzeće je izrada studije za izgradnju centralne gradske toplane, izjavio je direktor Javnog preduzeća za stambene usluge i toplifikaciju, Slaviša Stošić.

RSS Kanal