понедељак, 24. мај 2010.

Sport

Rukometaši Smedereva igrali su nerešeno 26:26 sa Metaloplastikom, u okviru 28-og kola Super lige. U pretposlednjem kolu Smederevci gostuju Crvenoj zvezdi.

Veslači Smedereva proteklog vikenda osvojili su  10 medalja, od toga 4 zlatne, 5 srebrnih i jednu bronzanu, na 2-oj  Internacionalnoj beogradskoj regati na Adi Ciganliji. Sledećeg vikenda smederevski veslači Dušan Bogičević i Nemanja Nešić učestvovaće na 1-om Svestkom kupu na Bledskom jezeru u Sloveniji.

Takmičari Brodarskog kluba Metalac Smederevo, na Međunarodnoj jedriličarskoj regati, održanoj proteklog vikenda u Poljskoj, osvojili su zapaženo 5-to mesto u konkurenciji posada iz Rusije, Srbije i Poljske. U klasi „Mikro“, na ovom takmičenju, smederevski klub su predstavljali Predrag Rakić, Bojan Milošević i Đorđe Poznić.

Atletičarka iz Smedereva, Olja Nikolić, nije uspela da se plasira u finale Evropskog izbornog prvenstva za Olimpijske igre mladih u Singapuru. Na stadionu Lužniki u Moskvi, ona je u finalnoj trci na 2 hiljade metara sa preprekama, zauzela 12-to mesto u vremenu 7 minuta 20 sekundi i 32 stotinke.

Turnir u malom fudbalu, u okviru 11-tih Radničko-sportskih igara Samostalnog sindikata u Smederevu, stigao je do polufinala, koje se igra danas. Sastaju se Ju-es-stil Srbija – Nika grupa i Policijska uprava – Želvoz. Turnir se igra u balon hali, na obali Dunava. Finale je zakazano za petak, 28-mi maj.

RSS Kanal