понедељак, 17. мај 2010.

IN MEMORIAM

U Smederevu je juče, u jutarnjim satima, preminuo Bojan Ilić. Pre dvadesetak dana, uspeo je da pobedi jak infarkt, ali juče u 6 časova i 15 minuta, nije uspeo da dobije najvažniju bitku.

Bojan Ilić je rođen 13-og novembra 1963-će godine u Smederevu, od oca Živoslava, i majke Radmile. Školovao se u Smederevu. Osnovno obrazovanje stekao je u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“, završio je Gimnaziju u Smederevu a zatim Pravni fakultet u Beogradu. Radio je u Voćaru, nekadašnjem Sartidu, zemunskoj firmi EL-EM-PE Trejd, a od  2002-ge godine je direktor Komercijalne banke u Smederevu. U braku sa suprugom Gordanom ima sinove Mihaila i Pavla.
       
Bojan Ilić je za predsednika Skupštine opštine Smederevo izabran na sednici održanoj 6-og decembra 1996-te godine. Bio je na čelu, mladog i obrazovanog rukovodstva, koje je imalo veliki elan da Smederevu, uprkos sankcijama, donese naperedak. Bio je uz građane i za vreme bombardovanja. Mandat Bojana Ilića trajao je do 2000-ge godine, kada je izabran za poslanika Veća građana Savezne skupštine.

Građani će ga pamtiti kao jednog od najmlađih ljudi na čelu Smedereva. Ostaće u našem sećanju kao energičan, uporan, promišljen, odmeren i human čovek, koji se nije štedeo ni na jednom poslu, uvek u službi građana. Takođe, bio je jedan od najaktivnijih članova Rotari kluba u Smederevu i isticao se u dobrotvornim akcijama. Prerani odlazak gospodina Bojana Ilića predstavlja nenadoknadivi gubitak  za porodicu, prijatelje, kolege i sve građane Smedereva.

Komemoracija povodom iznenadne smrti Bojana Ilića biće održana danas u 12 časova u Velikoj sali  Skupštine grada, a sahrana u 14 časova i 30 minuta na Novom groblju u Smederevu.

RSS Kanal