уторак, 30. март 2010.

Sa Zvezdom se više niko neće igrati, kaže Kleut

Generalni sekretar FK Crvena zvezda, Andrija Kleut, oglasio se povodom sukoba sa Radio televizijom Srbije, u vezi sa prenosom utakmice Crvena zvezda – Vojvodina. Javni servis nije poštovao dogovor da ne prenosi direktno utakmicu s Vojvodinom. Povodom toga, Kleut je dao intervju za sajt kluba u kojem, pored ostalog, ističe da je Zvezda uvek izlazila u susret RTS-u, da je Javni servis ignorisao zahtev da utakmicu ne prenosi direktno, kako je bilo i dogovoreno, i da je predsednik konkurentskog kluba vršio pritisak na RTS da prenosi meč.
„O našim sledećim koracima konsultovaćemo se sa Zajednicom fudbalskih klubova Jelen Superlige Srbije. Nećemo povući nijedan potez koji će naštetiti Zajednici i srpskom fudbalu, ali štitićemo sebe“, navodi Kleut i dodaje: „Pokrenućemo pitanje ko na RTS-u bira utakmice koje se prenose. Takođe, tražićemo da se klubovima od sledeće sezone, od strane televizije, plaća nadoknada za izgubljenu posetu zbog TV prenosa. Jednostavno, mi smo Crvena zvezda – nacionalni sportski brend i najpopularniji klub u zemlji. Sa Zvezdom se više niko neće igrati i nećemo dopustiti da se i na ovaj način Zvezda napada“.
Generalni sekretar Fudbalskog kluba Crvena zvezda, Andrija Kleut, rođeni je Smederevac. Pre ove, odgovorne funkcije u najtrofejnijem srpskom klubu, radio je kao direktor marketinga Radio Index-a, bio je direktor agencije „Ovation“ – Banja Luka, generalni menadžer Košarkaškog kluba FMP, poslovni direktor Košarkaškog kluba Crvena zvezda. Aktuelni je predsednik Upravnog odbora Košarkaškog kluba Smederevo i veliki prijatelj smederevskog sporta.

RSS Kanal