петак, 25. децембар 2009.

Saopštenje Policijske uprave u Smederevu

Policijski službenici MUP - kriminalističke policije Policijske uprave u Smederevu, u saradnji sa Poreskom policijom u Smederevu, podneli su Okružnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv tridesetčetvorogodišnjeg Slavoljuba Đorđevića iz Lajkovca, osnivača i direktora preduzeća ''ARVA TECH'' d.o.o. iz Smedereva, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.
Kako je saopštila policija, Slavoljub Đorđević se sumnjiči da je navedena krivična dela izvršio tako što je zloupotrebom i prekoračenjem granica službenog ovlašćenja, u periodu od 1. januara do 30. juna 2007. godine, sa tekućeg računa svog preduzeća neosnovano prisvojio više od 250 miliona dinara, a zatim na osnovu fiktivnih računa i lažne knjigovodstvene dokumentacije prikazao da je novac koristio za otkup sekundarnih sirovina, dobara i usluga u iznosu od oko 400 miliona dinara sa iskazanim prethodnim PDV-om u iznosu od oko 6o miliona dinara. Na ovaj način Đorđević je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist, a budžet Republike Srbije oštetio za više od 243 miliona dinara.
Istom krivičnom prijavom obuhvaćeni su i četrdesettrogodišnji Živomir Matić iz Mionice, osnivač i direktor preduzeća "Voki Trejd" d.o.o, "Mrki promet" d.o.o. i "Žigoma" d.o.o. iz Valjeva, četrdesetjednogodišnji Svetozar Mandić iz Sedlara SO Valjevo, vlasnik i direktor preduzeća "MAN Trejd" d.o.o. iz Valjeva i tridesetsedmogodišnji Zlatomir Pucarević iz Valjeva, vlasnik i direktor preduzeća "KGB Kompani" d.o.o. iz Valjeva, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave, tako što su u ime navedenih preduzeća sačinjavali fiktivne račune navodnom kupcu preduzeću "Arva Teč" d.o.o. iz Smedereva u ukupnom iznosu od oko 400 miliona dinara, čime su Slavoljubu Đorđeviću pomogli u izvršenju krivičnih dela, navodi u saopštenju policije.

RSS Kanal