субота, 3. април 2010.

Sutra je najradosniji hrišćanski praznik – Uskrs


Danas je Velika subota. U Hramu svetog Georgija služena je Sveta liturgija Vasilija Velikog. Sutra je Uskrs ili Vaskrs, najradosniji hrišćanski praznik. Jutrenje počinje u 6 sati i 30 minuta, a liturgija Jovana Zlatoustog u 8 i 30. Večernje je u 16 časova.

Udruženje grčko-srpskog prijateljstva „Kantakuzin“ uz pokrovoteljstvo grada Smedereva, u nedelju u Tvrđavi, organizuje Međunarodni dečiji uskršnji festival. Učešće predstavnika osnovnih škola, horova, kulturno-umetničkih društava, grupa i pojedinaca, predviđeno je za 10 časova. U 13 sati biće organizovano takmičenje dece u kucanju uskršnjim jajima. Proglašenje najboljih zakazano je za 13 sati i 30 minuta.

Drugi dan Vaskrsa, u ponedeljak, je i Gradska slava, koja će početi litijom gradskim ulicama od Hrama svetog Georgija, Ulicom 17-og oktobra, Nosilaca albanske spomenice, Davidovićevom, Radosava Mirkovića i Knez Mihajlovom. Gradska litija je u 8 sati i 30 minuta, rezanje slavskog kolača je u 9 i 15, dok jeSveta arhijerejska liturgija u 9 časova i 30 minuta.

Aktiv žena Samostalnog sindikata Ju Es Stil Srbija, u saradnji sa Klubom samohranih majki Smedereva, Udruženjem žena „Jabuka“ iz Udovica i Sektorom za odnose sa javnošću Kompanije, u ponedeljak, 5-og aprila, posetiće decu u Centru za porodični smeštaj u Miloševcu i  darivati im uskršnja jaja i prikladne poklone. Planirano je da učesnice ove akcije, istog dana u 10 časova, izlože ofarbana uskršnja jaja ispred Galerije „Ninić“.

Prodajni objekat pekare “Klas” kod pijace, za Uskrs će raditi  tokom prepodneva, a do 12 časova biće otvorena i “Cokina” prodavnica kod “Male parnjače”. U ponedeljak, “Maksi” će raditi do 18 časova, ”Dis” do 22 sata, a objekti “Coke” radiće uobičajeno.


RSS Kanal